Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Singapur 18 trilyon dolarlık altın endüstrisindeki payını artırmak için arayışa girdi. Güneydoğu Asya'nın en büyük Borsa operatörü Singapore Exchange Ltd. bu doğrultuda, toptan kilobarlık altın kontratı açacak.

Dünya Altın Konseyi, Singapur'un ticareti geliştirme organı ve Singapore Bullion Market Association tarafından yapılan ortak açıklamada, 25 kilogramlık altın kontratının Eylül ayında açılabileceği belirtildi. Altın Asya'da sabah 3 saat kadar işlem görecek.

Altın endüstrisinin Londra'daki gösterge altınla ilgili değişiklikleri tartıştığı ve küresel talebin batıdan doğuya kaydığı bir dönemde Singapur, altın ticaretindeki etkinliğini artırmak için Çin'le yarışıyor. Konseye göre altının mücevherat ve para olarak küresel tüketiminde Asya'nın payı geçen yıl yüzde 57 idi, bu yıl ise yüzde 63'e yükseldi. Konsey önümüzdeki ay altın fiyatlarının sabitlenmesine getirilecek değişikliklerle ilgili bir toplantı yapacak.

Australia&New Zealand Banking Group analisti Victor Thianpiriya konuyla ilgili “Altın tüketiminde dünyanın merkezi Asya'dır. Bu yüzden fiyat sabitlemenin de bu tarafa kayması mantıklı olacaktır. Asya'nın altın talebi açısından da kesinlikle olumlu bir adım olacak.” açıklamasında bulundu.