Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:00'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, Avurpa hisse senetleri ile birlikte, şirket satınalma ve birleşme aktivitelerindeki artışlar ve Citigroup'un karı ile birlikte yükseldi. ABD Hazine tahvilleri ve altın değer kaybederken, Portekiz tahvilleri yükseldi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, Nisan ayından bu yana en hızlı haftalık kaybını gerçekleştirmesinin ardından, New York saati ile 09:31'de yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu. Citigroup, düzeltilmiş karının tahminlerin üzerinde çıkmasının ardndan yüzde 3.8 sıçradı. Stoxx Europe 600 Endeksi, Shire Plc'nin satınalma anlaşmasına ilişkin haberlerin desteği ile değer kazanmasının da etkisi ile yüzde 0.9 tırmandı. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi iki baz puan yükselerek yüzde 2.54'e çıktı. Portekiz2in 10 yıllıkları, son bir ayın en hızlı iki günlük çıkışına yönlendi. Altın yüzde 2.4 ve gümüş yüzde 2.5 düştü.

Citigroup, mortgage yolsuzluğu iddialarına karşılık varılan anlaşma gereği 3.8 milyar dolar vergi öncesi karşılık ayırdı. Goldman Sachs Group Inc.,  Intel Corp. ve Johnson & Johnson gibi önemli Amerikan şirketleri bu hafta kar rakamlarını açıklayacak. Shire, AbbVie Inc.'den gelen son teklifi ortaklarına tavsiye etme konusunda anlaşmaya varırken, Abbot Laboratories, jenerik ilaç işini satacağını duyurdu. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, geçen ay ekonomiyi desteklemek için bir paket açıklamasının ardından, Strasburg'da Avrupalı parlamenterlere konuşacak.

Melbourne'de IG Ltd. piyasalar stratejisti Evan Lucas, ""ABD'de ikinci çeyrek kar sezonu küresel piyasalar için muhtemelen bir sonraki önemli yönlendirici olacak" dedi ve "Tüm önemli bankaların bu hafta karlarını açıklamaları ile birlikte, piyasa, Fed'in şimdilerde gördüğü 'kendini sürdüren' ABD ekonomisinin en iyi görünümünü elde edecek" şeklinde görüş bildirdi.

(17:00'de güncellendi)