Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının lisansının 10 yıl süreyle özelleştirilmesine ilişkin ihalede, en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu verdi

Özelleştirme İdaresinde, Osman İlter'in komisyon başkanlığında yapılan ihalenin nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. İlk elemesiz turda verilen en yüksek teklif 2 milyar 222 milyon dolar olurken, ikinci elemesiz turun ardından 3 firmayla açık artırmaya geçildi.

Açık artırmada başlangıç tutarı 2 milyar 350 milyon dolar, artırım aralığı ise 5 milyon dolar olarak belirlendi. Bu turda ilk çekilen Turkish Lottery Holding B.V olurken, açık arttırma Net Şans-Hitay OGG ve ERG-Ahlatcı OGG arasında devam etti.

Açık artırmanın 40'ıncı turunda, Net Şans-Hitay OGG'nin 2 milyar 755 milyon dolar teklif vermesinin ardından ERG-Ahlatcı OGG ihaleden çekildi.

Böylece yaklaşık 1 saat 10 dakika süren ihalede, en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay OGG vermiş oldu.

Habertürk Gazetesi Yazarı Güntay Şimşek şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesi ile ilgili olarak, "Buradan çıkacak karar özelleştirme idaresinin beklentilerini karşılayacak. Yabancı yatırımcıların ihaleye ilgisinin düşük olmasını normal karşılamak gerekiyor. Mevcut şirketler üzerine pazarlık yapıp piyasaya girme anlamında faaliyet gösteriyorlar. Ayrıca ihalenin koşulları yabancı yatırımcılar için çok da uygun değil" dedi.

Gazeteci Yavuz Semerci ise ihale rakamının 2.5 milyar dolar üzerine çıkmasının ardından şöyle konuştu:

"Şu andaki mevcut gelir tablolarını incelediğimde 2 milyar dolar benim için sürpriz olmadı. Şirketler öngörülerinin üzerine çıktı gibi görünüyor" yorumunda bulundu.