Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:30'da güncellendi)

ABD hisseleri, Fed’in sosyal medya ve biyoteknoloji endüstrisindeki bazı şirket değerlemelerinin oldukça gergin olduğunu açıklaması karşısında yatırımcıların beklentilerin üzerinde gelen banka karlarına ağırlık vermesiyle dalgalı bir seyir izliyor.

Dow Jones Internet Bileşik Endeksi yüzde 0.5 düşerken, Nasdaq Biyoteknoloji Endeksi yüzde 1.6 geriledi. Pandora Media Inc. ve Facebook Inc., yüzde 0.7'den fazla değer kaybına uğradı. Lorillard Inc., Reynolds American Inc’in şirketi borçlarıyla birlikte 27.4 milyar dolara satın almayı kabul etmesiyle yüzde 8.4 düşüş kaydetti. JPMorgan Chase & Co. ve Goldman Sachs Group Inc., bankaların tahminlerin üzerinde kar açıklamasıyla yükseliş gösterdi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, yüzde 0.1 düşerek New York saati ile 13:52’de 1,974.63 puan seviyesine geldi. Russell 2000 Endeksi yüzde 0.8 geriledi. Dow Jones Industrial Average, 4.82 puan veya yüzde 0.1’den az düşüş ile 17,060.24 puan oldu. S&P 500'deki tüm hisselerin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 21 yukarısında seyrediyor.

First Citizens BancShares Inc. şef yatırımcısı Eric Teal, "Fed, piyasa için düşük faiz oranlarının güçlü bir etken olduğu bu durumda değerlemelere dikkat çekmeye çalışıyor. Küçük ölçekli şirketler faiz oranlarıyla ilgili daha hassas olacak" dedi.

Fed Başkanı Yellen bugün Senato Bankacılık Komitesi'ne yaptığı yarıyıllık konuşmasında enflasyonun hedeflenenin altında seyrettiğini ifade etti.

(21:30'da güncellendi)