Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi Standard & Poor’s 500 (S&P) Endeksi dün, önceki günkü sıçramasının ardından, Fed'in sosyal medya ve bioteknoloji şirketlerinin hisselerindeki değerlemelere ilişkin endişelerinin beklenenden iyi çıkan banka karlarına ağır basması sonucu düştü.

Dow Jones İnternet Bileşik Endeksi yüzde 0.7 düştü ve Nasdaq Bioteknoloji Endeksi yüzde 2.3 kaybetti. Lorillard Inc., rakibi Reynolds American Inc.'nin şirketi 25 milyar dolra satınalma konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 10 düştü. JPMorgan Chase & Co. ve Goldman Sachs Group Inc., beklenenden iyi kar açıklamalarının ardından değer kazandı. Intel Corp., karını açıklamasının ardından, kapanış sonrası işlemlerde yüzde 4.5 sıçradı.

S&P 500 Endeksi önceki gün, Nisan ayından bu yana en hızlı haftalık kaybını gerçekleştirmesinin ardından sıçrama yaptıktan sonra, dün yüzde 0.2 düşerek günü 1,973.28 puandan kapadı. Küçük şirketleri içeren Russell 2000 Endeksi yüzde 1 geriledi. Dow Jones Endeksi,  JPMorgan ve Goldman Sachs'ın desteği ile, 5.26 puan ya da yüzde 0.1'den az bir yükseliş göstererek 17,060.68 puandan kapandı. ABD hisse senedi piyasalarında dün 6 milyarı aşkın hisse senedi el değiştirdi. Bu, son üç ayın ortalamasının yüzde 4.8 üzerinde.

Raleigh, North Carolina'da BancShares Inc. şef yatırım yetkilisi Eric Teal, "Fed,  değerlemelere dikkat etmek istiyor, zira merkez bankası, piyasa için güçlü bir belirleyici olan faiz zeminini değiştirmek durumunda kalabilir," dedi ve "Düşük sermayeli şirketlet faize çok daha fazla duyarlı olacak" şeklinde görüş bildirdi.