Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:35’te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Euro Bölgesi bankalarının Portekiz bankaları öncülüğünde ralli yapması ve Çin'in ekonomik büyümesinin beklenenden iyi gelerek hükümetin hedefini yakalaması üzerine, Nisan’dan bu yana en büyük yükselişi kaydetti

Banco Espirito Santo, bir Portekiz gazetesinin bankanın sermaye oranını güçlendirmek için yeni hissedarlardan 2 milyar euro (2.7 milyar dolar) yükseliş sağlayabileceği açıklamasının ardından en az 21 yılın en büyük artışını kaydetti. Rio Tinto Group, ikinci çeyrekteki demir üretiminin yüzde 11 arttığını açıklamasıyla yüzde 2.8 yükseldi. Gtech SpA, International Game Technology'yi 4.7 milyar dolara almak için anlaşmasının ardından, yüzde 4.1 arttı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da yüzde 1.3 yükselerek günü 342.97 puanla tamamladı. Endeks geçen hafta tahvil geri ödeyemeyen Banco Espirito Santo'nun yarattığı tedirginlik nedeniyle Mart'tan bu yana en ciddi düşüşünü kaydetmişti.

Çin'in ekonomik büyümesi, hükümetin harcamaları hızlandırması ve konut piyasasındaki düşüşü dengelemek için daha fazla kredi için yer açması üzerine, üç çeyrektir ilk defa arttı. İstatistik Kurumu'na göre gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH), Nisan-Haziran döneminde geçen yıl aynı döneme göre yüzde 7.5 yükseldi. Bu oran Bloomberg News'ün ekonomistlere yaptığı anketteki medyan tahmini olan yüzde 7.4'ün üzerindeydi.

(19:35’te güncellendi)