Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi dün, Facebook Inc.'nin gelirlerindeki artış üzerine ralli yapması ve küresel imalat sanayindeki büyümenin konut satışlarındaki düşüşe ağır basması sonucu, rekorunu daha da yukarı taşıdı. Caterpillar Inc., kar tahmininin hayalkırıklığı yaratması sonucu güçlü bir düşüş gösterdi ve Dow Jones Endeksi'nin önceki kapanış seviyesi yakınından kapanmasına yardımcı oldu.

Facebook, ikinci çeyrek satışlarının yüzde 61 arttığını duyurmasının ardından yüzde 5:2 sıçrayarak rekor seviyeye çıktı. Under Armor Inc., 2014 kar hedefini artırmasının etkisi ile yüzde15 değer kazandı. Caterpillar, tüm yıl için kar tahminin projeksiyonların altında kalmasının ardından yüzde 3.1 geriledi. D.R. Horton Inc. yüzde 12 düştü ve konut yapım şirketlerindeki düşüşlere öncülük etti. Amazon.com Inc., analistlerin tahminlerinden daha fazla zarar açıklamasının ardından geç işlemlerde yüzde 6.2 kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselişle, yeni rekor seviyesi olan 1,987.98 puandan kapandı. Dow Jones Endeksi 2.83 puan ya da yaklaşık yüzde 0.1 gerileyerek günü 17,083.80 puandan tamamladı. ABD hisse senedi piyasalarında yaklaşık 5.7 milyar hisse el değiştirdi. Bu, son 3 ayın ortalamasına yakın.

USAA Investments hisse senedi araştırma direktörü John Kvantas, "Şirket karları beklenenden iyi geliyor ve piyasa bundan yön buluyor, ancak ekonomi genel anlamda biraz karışık," dedi ve "Konut piyasası geri dönmüyor ve sanırım bu piyasada biraz daha toparlanma şeklinde bir umut vardı" yorumunda bulundu.

S&P 500 Endeksi önceki gün, Apple Inc.'nin teknoloji şirketlerini yükseltmesi ve sağlık-bakım sektörü hisselerinin karlarla birlikte ralli yapmasının etkisi ile yüzde 0.2 yükseldi. Endeks bu yıl, beklenenden iyi kar arakamları ve merkez bankası desteği ile yüzde 7.6 yükseldi. Endeksteki şirketlerin toplam piyasa değeri, bu şirketlerin karlarının toplamının 18.2 katı düzeyinde. BU 2010'dan bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyor.