Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asa hisse senetleri bölgesel gösterge endeksleri ile birlikte 11 hafta içinde 10. haftalık kazancına ilerliyor. Hisse senetlerinin yükselişinde Fanuc Corp gibi şirketlerin açıklanan finansallarının yatırımcının güvenini desteklemesinin etkisi mevcut.

Japon sanayi tipi robot üreticisi Fanuc'un çeyrek karlılığının analistlerin tahminlerini aşmasının ardından şirket hisseleri yüzde 5.3 sıçradı. Japonya'nın 3. büyük ticaret şirketi Itochu Corp. ise hisse geri satın alımı açıklamasının ardından şirketin hisseleri ise yüzde 2.5 artış gösterdi. Penfolds markasının sahibi Treasury Wine Estates (TWE) Ltd hisseleri ise yüzde 1.8 düştü. Hisselerin düşüşünde Credit Suisse Group'un KKR& Co. ile birlikte önerilen işlemin mümkün olmadığını açıklamasının ardından geldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 artışla Hong Kong'ta yerel saatle 14.14'te 148.69  seviyesine çıktı. Endeks 2008 Haziran ayından bu yana en yüksek kapanışıma yönelirken bu hafta ise yüzde 1.3 yukarıda görünüyor. The Standard & Poor’s 500 Endeksi dün rekor seviyeden kapandı. Endeksin yükselişinde ABD'deki şirket finansalalrının beklentilerin üzerinde gelmesinin ve küresek imalat büyümesinin güveni desteklemiş olmasının etkisi mevcut.

29 milyar doları yöneten Sidney'deki Perpetual Ltd. yatırım piyasaları araştıma müdürü Matthew Sherwood konu ile ilgili "Değerlemeler sıkılaşırken bu rallinin nereye kadar gidebileceği gerekçesi ile sınrılamalar da olacaktır." yorumunda bulundu.