Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri altı yılın zirvesine yükselirken, tahviller ABD Hazine tahvillerinin Fed'in iki günlük toplantıya başlaması öncesinde yaşadığı düşüşü takip etti. Petrol gerilerken Yeni Zelanda doları da zayıfladı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 14:23'te yüzde 0.3 yukarıda seyrederken, gerileyen üç hisse başına dört hisse değer kazandı. Yabancı alımları Seul'de Kospi endeksini Ağustos 2011'den bu yana zirveye taşırken, Hang Seng Endeksi Kasım 2010'dan bu yana görülmemiş seviyelere dokundu. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri gösterge endeksin dünü yüzde 0.1 yukarıda tamamlaması sonrasında büyük bir değişiklik yaşamadı. 10 yıl vadeli Avustralya tahvil faizi dört baz puan arttı. Petrol New York'ta düşüşü ikinci güne taşırken, Yeni Zelanda doları yüzde 0.4 zayıfladı.

Fed'in yarın sona erecek olan ve faiz artırım koşullarının da görüşüleceği iki günlük toplantıda, tahvil alımlarını altıncı kez azaltması bekleniyor. ABD'de bugün konut verilerinin açıklanması planlanırken, bu hafta ayrıca büyüme ve istihdam verileri de açıklanacak. Hang Seng China Enterprises Endeksi dün, bu yılın en düşük seviyesinden gerçekleştirdiği yükselişi yüzde 20'ye taşıdı.

ABN Amro Private Banking Asya hisseleri araştırma şefi Daphne Roth, "Hisse rallisi yılın geri kalanında da devam edecek. Fed tahvil alımını azaltmaya devam ederken, en erken faiz artırımı ancak gelecek yılın ortalarında olacaktır. Fed faizleri sadece ekonominin toparlanmaya devam etmesiyle artırılacağı konusunda çok net" yorumunu yaptı.