Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların Michael Kors Holding Ltd. ve Marathon Oil Corp. gibi şirketlerin bilançosunu beklemesi ile yükselerek, gösterge endeksin son iki yılın en dik haftalık düşüşünden toparlanabileceği sinyalini veriyor.

Berkshire Hathaway Inc., ikinci çeyrek karının analist beklentilerini aşması ile New York açılış öncesi işlemlerde yüzde 0.5 yükseldi. Michael Kors ise bugün birinci çeyrek sonuçlarını açıklamadan önce yüzde 3.8 değer kazandı.

Standard & Poor's 500 Eylül vadeli endeksi yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 06:38'de 1,926 puan olurken, bu yükselişte Portekiz'in Banco Espitiro Santo'yu kurtarma paketinin Avrupa'daki finsansal stres içerisinde endişeleri hafifletmesi de önemli rol oynuyor. Dow Jones vadeli kontratları ise 54 puan, yani yüzde 0.3 artışla 16,470 puanda.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta, Exxon Mobil Corp. gibi şirketlerin hayal kırıklığı yaratan sonuçları ile yüzde 2.7 gerileyerek Haziran 2012'den bu yana en dik düşüşü kaydetti. Geçtiğimiz hafta Arjantin temerrüde düşerken, Banco Espirito Santo sermaye artırımı talebinde bulundu.