Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin’in hizmet PMI'ı, Temmuz ayında durakladı ve gösterge endeks, hükümetin aldığı teşvik önlemlerinin imalat dışında toparlanma sağlamadığına işaret ederek rekor düşük seviyeye geriledi.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics ‘in verilerine göre, satın alma yöneticileri endeksi, 50.0 seviyesine düşerek yükselme ve daralma arasındaki çizgiye geriledi. Endeks, Haziran ayın 53.1 seviyesindeydi. 3 Ağustos’ta açıklanan benzer bir endeks ise 6 ayın en düşük seviyesi olan 54.2 seviyesine geriledi.

Asya hisseleri, HSBC-Markit endeksinin 2005’ten en düşük seviyesini görmesinin ardından kayıpları genişleterek, ekonomik büyümenin neredeyse yarısını oluşturan yarısını düşen konut fiyatları ve başlangıçtaki inşaatların servisleri aşağı çektiğine işaret etti. Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Çin misyon şefi, geçtiğimiz hafta gayrimenkulün kısa vadede ekonomiye en büyük risk olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu.

Hong Kong’ta bulunan HSBC şef Çin ekonomisti Qu Hongbin, “Verideki düşüş, emlak sektöründe devam eden yavaşlamanın etkisini yansıtıyor. Veri, emlak sektöründeki yavaşlamanın aşağı çekmesini önlemek için politika desteğine ihtiyaca işaret ediyor” dedi