Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya’nın Topix endeksi, dün düşüşü 3. güne taşımasının ardından, yatırımcıların şirketlerin kar açıklamalarına ağırlık vermeleri ile kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor

Japonya’nın en büyük ikinci bankası Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., Topix’teki en büyük düşüş kaydederek yüzde 1.3 geriledi. Japan Steel Works Ltd., ilk çeyrek net gelirinin daralmasının ardından yüzde 7.9 değer kaybına uğradı. Isuzu Motors Ltd., karının tahminleri aşmasının ardından Nikkei 225 Stock Average’deki en büyük yükselişi kaydetti. Bandai Namco Holdings Inc., Tencent Holdings Ltd, ile birlikte piyasaya bir akıllı telefon sunacağını açıklamasının ardından yükselişi 2. güne taşıdı.

Topix, erken saatlerde yüzde 0.2 kadar yükseliş kaydetmesinin ardından, yüzde 0.4 düşerek Tokyo saati ile 12:51’de 1,271.67 puana geriledi. Endeks, geçtiğimiz 3 günde yüzde 1.2 düştü. Standard & Poor’s 500 Endeksi, dün yüzde 0.7 yükseldi.

Hong Kong’ta bulunan Vantage Capital kurumsal hisse türevleri müdürü Stuart Beavis, “Japonya ve ABD’de de halen şirket kar açıklamalarını takip ediyoruz. ABD piyasasının, dün istikrarlı olması biraz fayda sağladı. Ancak büyük bir yükseliş sağlayacak bir etken bulunmuyor. Japonya, şu ana “bekle-gör” modunda seyrediyor. Pek çok yatırımcı yükseliş eğilimin hissediyor ancak satın almak için acele etmiyorlar” dedi.