Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin hizmet sektörü PMI’ının rekor düşük seviyeye gerilemesinin ardından ve yatırımcıların şirket bilançolarına ağırlık vermeleri ile düşüş kaydediyor

Greentown China Holdings Lts., ilk çeyrek karının düşebileceğini açıklamasının ardından Hong Kong’ta yüzde 1.3 geriledi. Avustralyalı oyun şirketi Crown Resorts Ltd., Credit Suisse Group AG tarafından şirket notunun düşürülmesinin ardından yüzde 3.9 geriledi. Isuzu Motors Ltd., karının beklentileri aşması ile yüzde 5 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.5 düşerek Hong Kong saati ile 12:11’de 147.25 puana geriledi. Endeks, geçtiğimiz hafta yüzde 0.7 aşağı inmesinin ardından dün yüzde 0.1 yükseliş göstermişti.

Tokyo’da bulunan Daiwa Securities Group Inc. şef stratejisti Junya Naruse, “Genel olarak, tahminlerini yükselten şirketlerin düşürenlerden fazla olması ile kar açıklamaları olumlu ilerliyor. Fakat kazananlar ve kaybedenler var. Piyasa, hisse bazında hareket ediyor ve bu sebepten piyasanın hızı limitli” ifadelerini kullandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi’nde bulunan ve içlerinde Toyota Motor Corp.’un da bulunduğu 38 şirket bugün kar açıklamasını gerçekleştirecek. Endekste bulunan ve Temmuz itibarıyla bilanço açıklamasını gerçekleştiren şirketlerin yüzde 60’ının kar tahminleri aştı.