Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde Ukrayna ordusu ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmalar şiddetlendi.

İngiliz Financial Times Gazetesi ise Rus ordusunun Ukrayna sınırı yakınında toplandığını iddia etti. İngiliz Financial Times Gazetesi ise Rus ordusunun Ukrayna sınırı yakınında toplandığını iddia etti. Gazetenin iddiasına göre bölgede sınırın 50 km yakınında 20 bin Rus askeri bulunuyor.

Rusya’nın Kırım’ı ilhak ettiği Nisan ayından bu yana devam eden çatışmalarda, 1500’den fazla insan hayatını kaybetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ayrıca Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya karşı ekonomik yaptırım uygulama karar alan Avrupa Birliği ve ABD’ye sert tepki vermeye hazırlandığı belirtiliyor. Putin, ABD ve AB’NİN Rus tüketicilere ve şirketlere zarar vermeye hakları olmadığını belirterek hükümetin bundan sonra atılacak adımları değerlendirdiği kaydetti. “Siyasi baskı aracı olarak ekonominin kullanılması kabul edilemez” diyen Putin, ne tür önlemler alınacağı konusunda ise bir açıklama yapmadı.

Putin, sadece Rus üreticilerin desteklemesi ve tüketicilerin üzerindeki yükün artmaması için önlemler alınacağını ifade etti. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev de Rusya’nın karşı önlemleri gözden geçirdiğini söylemişti.