Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:20'de güncellendi)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), fiyatların bu haftanın en ciddi yükselişini göstermesi ve petrol stoklarının arttığını gösteren rapor ile, 6 ayın düşüğünden yükseldi.

Bain Energy’ye göre, Amerika Petrol Enstitüsü (API) petrol stoklarının 1 Ağustos’ta sona eren haftada 3.6 milyon varil  azaldığını açıkladı. Bloomberg’ün anketine katılan analistler EIA’nın bugün petrol arzının değişmediğini açıklamasını bekliyor. API ham petrol stoklarının 5.5 milyon varil azaldığını açıkladı.

Houston’daki Oil Outlooks&Opininons LLC’nin başkanı Carl Larry “API rakamları oldukça destekleyici, ham petrol stoklarında ciddi düşüş var. Bugünkü EIA verisinde çok önemli olabilir” dedi.

Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde 43 sent kadar yükselerek 97.81 doları gördü. Kontrat dün 97.38 dolar ile 5 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeye inmişti. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 günlük ortalamanın yüzde 32 altında seyretti.

Petrol vadelileri, dün 6 ayın düşüğüne geriledikten sonra bugün 2.09 sent artışla galon başına 2.7328 dolara ulaştı.

Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 34 sent kadar yükselerek 104.61 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.13 dolar düzeyinde. Fark dün 7.23 dolardan günü tamamlamıştı.

(18:20'de güncellendi)