Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:45'te güncellendi)

Dolar euro karşısında, Almanya fabrika siparişlerinin azalması ve İtalya'nın resesyona girmesi ile 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Yen, Nato’nun Rusya birliklerinin barış gücü adı altında Ukrayna’ya girme riski bulunduğunu açıklamasının ardından, güvenli liman olarak 31 önemli para biriminin hepsi karşısında değer kazandı. Ukrayna krizi bölge varlıklarından kaçışı getirirerek rubleninin kayıplarını 10. güne taşırken, Doğu Avrupa para birimleri de değer kaybetti. Euro, Almanya fabrika siparişlerinin beklenmedik şekilde düşmesi ve İtalya’nın yeniden resesyona girmesi ile zayıfladı. Yeni Zelanda doları, istihdam artışının tahminlerin altında kalması ve süt fiyatlarının düşmesi ile 2 ayın en düşüğüne geriledi. Asya para birimlerinin çoğu değer kaybetti.

New York'taki Westpac Banking Corp'un baş stratejisti Richard Franulovich "Piyasanın eğilimi genelde risk indirimi yönünde" dedi.

Dolar euro karşısında, 8 Kasım’dan bu yana en güçlü seviye olan 1.3333’u görmesinin ardından, fazla değişmeyerek New York'ta 1.3377 dolar oldu. Yen dolar karşısında, yüzde 0.5 değer kazanarak 102.11 seviyesinde. Yen euro karşısında yüzde 0.5 çıkış ile 136.52 yenden işlem görüyor.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek 1,021.41'e yükseldi. Endeks daha önce 1,024.67'yi görerek 13 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı.

(21:45'te güncellendi)