Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rupert Murdoch’un sahip olduğu 21st Century Fox Inc., medya sektörünü yeniden şekillendirmek amacıyla Time Warner Inc.’e sunduğu 75 milyar dolarlık satın alım teklifini Fox’un hisselerini değer kaybına uğratmasının ardından geri çekti.

Time Warner yönetim kurulunun görüşmelere katılmayı reddettiğini söyleyen Fox başkanı Murdoch, Fox hisselerinin halka arzdan bu yana yüzde 11 değer kaybetmesinin ardından sunduğu tekliften vazgeçtiğini açıkladı. Buna karşılık Fox, 6 milyar dolar tutarındaki Class A hisselerinin yeniden satın alımı için yetki verdi.

Murdoch teklifle ilgili olarak, “Time Warner yönetimi kurulu oldukça ikna edici olan teklifi incelemek üzere bizimle görüşmeyi reddetti. Ayrıca, teklifimiz dolayısıyla hisse fiyatlarımız düştü ve hissedarlarımıza bu durum çekici görünmedi” ifadesini kullandı.

Time Warner CEO’su Jeff Bewkes öncülüğünde, Murdoch’ın hisse başına 85 dolarlık teklifini geri çevirirken, medya şirketi büyüme planının Fox’un sunabileceği herhangi bir tekliften daha fazla değer üreteceğini açıkladı.

Fox’un hisseleri değer kaybederken, adlarının açıklanmasını istenmeyen konu ile ilgili kişiler tarafından, Fox’un sunduğu teklifi Time Warner yönetimi kurulunun ilgilini çekecek kadar yükseltemediğini belirtiliyor. Time Warner yönetim kurulunun, Murdoch’un  yatırımcıların ilgisini çekebilecek ölçüde hisse başına fiyatı 100 dolar veya daha yukarıya çıkarma kapasitesinin olmadığına karar verdiği ifade ediliyor.