Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Nato, Rusya'nın Ukrayna sınırında 20 bin askerinin bulunduğunu açıkladı. Nato Sözcüsü Lungescu, "Rusya'nın niyetinin belli olmadığını fakat yaptıklarının endişeye sebep olduğunu" vurguladı

Nato Genel Sekreteri Yardımcısı Alexandr Vershbow yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna sınır hattındaki silahlı kuvvetlerinin sayısını arttırmaya devam ettiğini duyurdu. Vershbow, Rusya'nın 20 bin askerinin bulunduğunu bildirdi.

Rusya'nın "uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Ukrayna sınırını da ihlal ederek teröristlere destek verdiğini" belirten Vershbow, bugünkü durumun Nato'nun varlığının ne kadar önemli olduğunu vurguladığına dikkati çekti.

Nato Sözcüsü Oana Lungescu ise "Rusya'nın niyetinin belli olmadığını fakat yaptıklarının endişeye sebep olduğunu" vurguladı. Nato Sözcüsü, Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin sayısındaki artışın tehlikeli bir durum yarattığını ve Rusya'nın Ukrayna'ya müdahale edeceği yönündeki endişeleri canlandırdığını söyledi. Rusya'nın son hamlesinin krizi tırmandırdığını ve Ukrayna krizine diplomatik çözüm bulma amaçlı çabalara zarar verdiğini vurgulayan Lungescu, "Rusya'nın insani yardım ya da barış gücü bahanesiyle Doğu Ukrayna'ya birlik gönderebileceği endişesini paylaşıyoruz" dedi.

Financıal Times Gazetesi de dün son birkaç günde Rusya'nın sınırda asker sayısını ve askeri araç sayısını önemli ölçüde artırdığını öne sürdü. Gazetenin iddiasına göre bölgede sınırın 50 km yakınında 20 bin Rus askeri bulunuyor.