Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisselerinin düşüşü 3. güne taşıması ile yarın açıklanacak ticaret verisi öncesi gösterge endeks 2 ayın en uzun süreli kaybını kaydetti. Finans, enerji ve tüketici ürünleri şirketleri değer kaybetti.

Kömür madeni şirketi Wintime Energy Corp., geçtiğimiz 2 haftaki rallisini yüzde 67’ye düşürerek yüzde 7.1 değer kaybetti. Citic Securities Co., Temmuz ayında net gelirinin bir önceki aya göre yüzde 1.7 geriledi. Tsingtao Brewery Co. ise 4 ayın en düşük kaybını yaşadı.

Shanghai Bileşik Endeksi, yüzde 0.6 düşerek 2,204.33 puan ile 2014 yılının düşüğünden yükselişini yüzde 11’e indirdi. Endeks, hizmet PMI’ının rekor düşük seviyeye gerilemesinin ardından 19 Haziran’da biten dönemden bu yana en uzun süreli kaybı kaydetmeye hazırlanıyor. Bloomberg anketine katılan 44 ekonomistin tahmin medyanı, ihracatın geçtiğimiz ay yüzde 7 yükseliş göstereceği yönünde seyrediyor. Haziran ayında ihracat yüzde 7.2 büyüme göstermişti.

Langhay’da bulunan West China Securities Co. analistlerinden Wei Wei, “Güçlü bir rallinin ardından yatırımcılar mola alıyorlar ve bu geçici bir durum. Kazançlar devam edecek ve yarın ticaret verisinin olumlu gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Hang Seng China Enterprises Endeksi (H-Share), yüzde 0.4 geriledi. CSI 300 Endeksi, yüzde 0.7 düştü. Bloomberg China-US Equity Endeksi, dün yüzde 0.5 düşüş kaydetti. Bloomberg’in derlediği verilere göre Shanghai endeksindeki tüm hisselerin işlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yüzde 33 yukarısında seyrediyor.

Shanghai endeksi, bugün en az 10 kez kazanç ve kayıplar arasında dalgalanırken 10 günlük volatilite 2 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyat dalgalanmaları 8 Temmuz’da rekor düşük seviyeye gerilemişti.