Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank AG, istenmeyen varlıkların dağıtılmasıyla ikinci çeyrekte karının iki katından fazla seviyeye çıktığını açıkladı.

Frankfurt merkezli şirketten yapılan açıklamaya göre, net kar 100 milyon euroya (134 milyon dolar) yükselirken, bir yıl önce 40 milyon dolar seviyesindeydi. Bloomberg anketine katılan 12 analistin ortalama kar tahmini ise 127 milyon euro düzeyinde kaydedildi.

Commerzbank'ın finansalları, bölgenin en büyük bankalarının bilançolarını inceleyen ve stres testleri uygulayan Avrupa Merkez Bankası'nın denetimi altında bulunuyor.

İşletme karı 254 milyon euroya tırmanırken, geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 74 milyon euro düzeyindeydi. 11 analistin ortalama tahmini 221 milyon euro düzeyindeydi. Riskli kredilere yönelik ihtiyatlar ise bir yıl önceki 537 milyon eurodan 257 milyon euroya geriledi.

Commerzbank hisseleri Frankfurt'ta dün yüzde 0.7 gerileyerek 10.41 euro oldu ve şirketin karı 11.8 milyar euro düzeyinde. Hisseler bu yıl genelinde yüzde 11 düşüş yaşarken, Bloomberg Avrupa Bankaları ve Finansal Hizmetler Endeksi bu süreçte yüzde 3.5 düşüş kaydetti.