Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:30'da güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Ukrayna'da tansiyonun düşmesi ile ralli yapan Rusya hisselerinin de etkisi ile 4 gündür ilk kez yükseliyor. Ibovespa, Brezilya emlak şirketlerinin öncülüğünde 3 haftanın en dik yükselişine imza attı.

Çin hisse senetleri, enflasyon verisinin politika yapıcılara teşvik için daha fazla alan vereceği haberleri ile, yükseldi. OAO Sberbank, MSCI Inc'nin yeniden incelemenin ardından Rusya Endeksi'ndeki hisselerini koruması ile, yüzde 5 prim yaptı. BHP Biliton Plc Güney Afrika hisse senedi endeksindeki çıkışa öncülük etti.  Lira değer kaybederken, Endonezya rupisi Asya para birimleri arasındaki en yüksek çıkışı sağladı. Fitch Ratings, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin Türkiye'nin kredi profilinde ciddi bir değişikliğe yol açmayacağını belirtti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 1.5 artarak New York saati ile 12:12'de 1,060.85 puana geldi. Rusya, Astahkran bölgesindeki askeri tatbikatları bitirdiğini ve birliklerini geri çektiğini açıkladı. Çin’de tüketici fiyatları Temmuz ayında yüzde 2.3 yükseliş ile hükümetin yüzde 3.5’lik 2014 yılı hedefinin altında kalarak hükümetin yüzde 3.5'lik 2014 tahmininin altında kaldı.

Londra'da bulunan Legal & General Investment Management'ın gelişen piyasa stratejisti Brian Coulton " Rusya-Ukrayna krizinde gerilimin düşeceği yönünde bir algı var. Çin'de düşük enflasyon, politika yapıcıların makro politika ile büyümeyi desteklemek için daha fazla alana sahip olduğu algısını güçlendiriyor" dedi.

(20:30'da güncellendi)