Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:07'de güncellendi)

Yen, Rusya savaş uçaklarının talimleri sonlandırması ve ülkenin Ukrayna'da Kiev yönetimi ile ayrılıkçılar arasında orta nokta bulma çabasında olmasıyla hafifleyen endişelerle birlikte, 3 haftanın yükseğinden geriledi.

Euro, yatırımcıların düşüş eğilimli pozisyonlarını 2 yılın en yükseğine çıkardığını gösteren verinin ardından, dolar karşısında Kasım'dan bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi. Endonezya rupisi ise Joko Widodo'nun kazandığı başkanlık seçimlerine yönelik yapılacak olan itirazın mahkeme tarafından reddedileceği iddiaları üzerine gelişen ülke para birimlerini yükseğe taşıdı. Kanada doları, konut başlangıçlarının 4 aylık dönemde tahminleri aşması ile, 3 gündür ilk defa değer kazandı. Sterlin euro karşısında değer kanzanırken, hisse senetleri küresel bazda yükseldi.

New York'ta bulunan Societe Generale SA'nın kıdemli kur stratejisti Sebastien Gely " Hala rahatlama hissediliyor. Bu rahatlama sterlinin euro karşısındaki ve Kanada dolarının da ABD doları karşısındaki rallilerinde görülebilir" dedi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 12:52'de 102.17 yenden işlem görürken, 8 Ağustos'ta 101.51 dolar ile 24 Temmuz sonrası en yükseğe ulaşmıştı. Euro dolar karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 1.3385 dolardan fiyatlanıyor. Euro 6 Ağustos'ta 1.3333 dolar ile 8 Kasım'dan bu yana en düşük seviyedeydi. Yen euro karşısında yüzde 0.1 yükselişle 136.76 oldu.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, büyük bir değişiklik yaşamayarak 1,021.14 puanda ve üst üste dördüncü haftalık kazancına tutunuyor.

(21:07'de güncellendi)