Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, jeopolitik risklerin azaldığı iyimserliği ile gösterge endeksin iki aya yakın bir sürenin en büyük günlük rallisinin ardından kazançları genişletmesi ile değer kazanıyor.

BHP Billiton Ltd., Sidney’de yüzde 1.6 değerlenerek gösterge endeksteki yükselişi destekledi. GungHO Online Entertainment Inc., yüzde 7.6 yükseliş ile gösterge endeksteki en büyük artışı kaydetti. United Laboratories International Holdings Ltd., ikinci yarıda karının artacağını öngörüsü ile Hong Kong’ta yüzde 5.4 değerlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 13:05’te 146.43 oldu. Endeks, dün yüzde 1.2 yükselerek 19 Haziran’dan bu yana en büyük artışı kaydetti. Endeks geçtiğimiz hafta ise Ukrayna ve Orta Doğu’daki karışıklıkların getirdiği endişe ile yüzde 2.4 gerilemişti.

Sidney merkezli AMP Capital Inventors Ltd. yöneticilerinden Nader Naeimi, “Jeopolitik riskler hafifliyor gibi görünüyor. Genel olarak olumlu bir gün geçirebiliriz. Hisse senedi piyasasında stabilizasyon görmeliyiz ve piyasalar kayıplarını azaltmalı” dedi.