Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:26'da güncellendi)

Avrupa hisseleri Nisan'dan bu yana en dik çıkışın ardından, Henkel AG'nin değer kaybı ve Ladbrokes Plc'nin değer kazanması ile yatay seyrederken, yardım konvoyu Rusya'dan Ukrayna'ya doğru yola çıktı.

Henkel, kar rakamlarındaki büyümenin Ukrayna ve Ortadoğu'daki gelişmeler ile yavaşlayacağı yönündeki uyarının ardından, Nisan 2011'den bu yana en sert kaybını yaşadı. Hargreaves Landsdown Plc, UBS AG'nin hisselerin satışını tavsiye etmesi sonrası, yüzde 2.9 geriledi. Prudential Plc, tahminlerin üstündeki ilk yarı kar rakamları ile, yüzde 2.2 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi günü yüzde 0.2 kayıp ile 328.74 puandan kapattı. Gösterge endeks geçtiğimiz hafta Irak, Ukrayna ve Gazze'deki krizlerle yüzde 2.1 geriledi. Endeks dün Rusya savaş uçaklarının Ukrayna sınırına yakın bölgelerde askeri tatbikat yapmayı durdurması haberlerinin ardından yüzde 1.4 ralli yapmıştı. Itar-Tass'ın aktardığına göre Rusya, Ukrayna'nın güneydoğusuna içinde gıda, ilaç ve içme suyu bulunan 280 kamyon insani yardım malzemesi gönderdi.

Almanya'da bulunan MPPM EK'den yatırım yöneticisi Guillermo Hernandez Sampere " Piyasa bu hamlenin bazı Ukraynalıların şüphelendiği gibi bir Truva atı mı, yoksa gerçekten yardım amaçlı olduğunu anlamaya çalışıyor. Tahmin etmek gerçekten çok zor" dedi.

Almanya'da yatırımcı güveni, Ukrayna krizi ve Euro Bölgesi'ndeki toparlanmanın cansızlığının, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde görünümü olumsuz etkilemesi ile üst üste sekizinci ayda geriledi. Yatırımcı ve analist beklentilerinden oluşan ve gelecek altı aylık süreçte ekonomik gelişim tahmini olan ZEW Center yatırımcı güveni endeksi, Ağustos'ta 8.6'ya geriledi. Endeks Temmuz'da 27.1 seviyesinde kaydedilirken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 17'ye düşüş olacağı yönündeydi. Endeks ayrıca Aralık'ta yedi yılın zirvesine ulaşmasının ardından her ay düşüş yaşamış oldu.

(19:26'da güncellendi)