Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co.'dan (Pimco) Bill Gross, Fed'in ekonominin gelişmesi ile önümüzdeki yıl faiz artırımlarını hızlandıracağı söylentileri ile Temmuz ayında ABD Hazine tahvili varlıklarını azalttı.

Şirketin resmi web sitesinden dün yapılan açıklamaya göre, Pimco Total Return Fund'daki ABD Hazine tahvili oranı 223 milyar dolar ile yüzde 45'e gerilerken, Haziran'da yüzde 47 seviyesindeydi. Aynı oran Mayıs'ta yüzde 50 ile Temmuz 2010'daki yüzde 54'lük seviyeden sonra en yüksekteydi.

Dünyanın en büyük tahvil fonunun yöneticisi olan Gross, 1 Ağustos'ta Bloomberg Radio'ya veridği röporttajda, 2008'den bu yana gösterge faiz oranını sıfıra yakın tutan Fed'in, ABD'de maaş artışlarının Temmuz'da büyük bir değişiklik göstermemesi sonrasında genişlemeci politikaları sürdüreceği görüşünde olduğunu ifade etmişti.

Gross ayrıca ABD dışındaki gelişmiş ülke tahvili oranını yüzde 16'dan Aralık 2011'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 17'ye yükseltirken, gelişen ülke tahvillerini değiştirmeyerek Mart 2012'den bu yana en yüksek oran olan yüzde 9'da tuttu.