Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Nisan ayından bu yana en büyük iki günlük ralliyi gerçekleştiren gösterge endeksin kazançları genişleteceği sinyali vererek yükseliyor

Intercept Pharmaceuticals Inc., bir karaciğer hastalığı tedavisi için yapılan klinik bir denemenin hedefine ulaşmasının ardından açılış New York’ta öncesi işlemlerde yüzde 58 oranında değerlendi.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi, yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 06:08’de 1,937.8 puan oldu. Dow Jones Industrial Average kontratları, 40 puan veya yüzde 0.2 artarak 16,555 puan oldu.

S&P 500, Rusya’nın Doğu Ukrayna’daki çatışmaları hafifletmeye çalıştığı işaretleri ve Kremlin’in Ukrayna sınırındaki askeri tatbikatları sonlandırması ile geçtiğimiz son iki işlem gününde yüzde 1.4 yükseliş gösterdi.

Londra’da bulunan Commerzbank AG küresel hisse senedi ekonomistlerinden Peter Dixon, “Yatırımcılar jeopolitik olaylardan kaynaklanan belirsizliklerle başa çıkmayı öğreniyorlar” yorumunda bulundu.

Rus haber ajanı Itar-Tass haberine göre,  Rusya Acil Durum Bakanlığı insani yardım konvoyunun Ukrayna’ya ulaşmasının günler alacağı yönünde açıklamada bulundu. ABD, Avrupa Birliği ve NATO, Rusya Başkanı Vladimir Putin’i insanı yardım misyonunun Rusya yanlısı ayrılıkçılara destek vermek amacıyla kullanılmaması yönünde uyardı.

Genellikle S&P 500 ile zıt yönde hareket eden Chicago Board Options Exchange Volatility Endeksi, Temmuz ayında yüzde 47 yükselmesinin ardından, bu ay şimdiye kadar yüzde 16 geriledi.