Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:35'te güncellendi)

Yen, Ukrayna krizi ve Ortadoğu'daki çatışmaların hafiflediği söylentilerinin güvenli liman talebinin azaltması ile önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetti.

Dolar endeksi, işsizlik başvurularının geçen hafta beklenenden fazla artması sonucu, düşük seyretti. Ortak para birimi, Euro bölgesinde gayrisafi yurtiçi hasılanın Haziran'a kadarki 3 ayda 1. ay ile aynı kalmasının ardından, dolar karşısında yılın en düşüğüne yakın seyretti. Bu veri, Avrupa Merkez Bankası'nın büyümeyi desteklemek için teşviği artıracağı söylentilerini beraberinde getirdi. Sterlin dolar karşısında 4 ayın düşüğüne gerilerken, yardım malzemesi taşıdığı belirtilen konvoyun Rusya'dan Ukrayna'ya ilerlemesinin ardından, hryvnia değer kaybetti.

New York'ta bulunan Mizuho Financial Group Inc. Döviz biriminde çalışan Fabian Eliasson " Bugün biraz durulmuşa benziyor. Gece boyunca Avrupa ile fazla ilgilenilmedi. Almanya ve düşük enflasyon biraz endişe yaratıyor" dedi.

Yen euro karşısında, yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 11:13'te 137.09 seviyesine düştü. Yen dolar karşısında önce 5 Ağustos'tan bu yana en düşük seviye olan 102.66'yı gördüktensonraise fazla değişmeyerek 102.46'dan işlem gördü. Euro dolar karşısında, yüzde 0.1 değer kaybederek 1.3380 dolar oldu.

(19:35'te güncellendi)