Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, 4 günlük yükselişin ardından yatırımcıların jeopolitik tansiyonlara ağırlık vermesi ile düşerek dört aya yakın bir sürenin en büyük haftalık kazancını azalttı.

Petrol üreticileri, petrol fiyatlarının üst üste 4. haftada da düşüş göstermesi ile geriledi. Klima üreticisi Daikin Industries Ltd., yüzde 2.3 düşüş kaydetti. Kawasaki Kisen Kaisha Ltd., UBS AG’nin şirket notunu artırmasının ardından Nikkei 225 Stock Average’deki yükselişlere öncülük etti. Astellas Pharma Inc, en az iki aracılık şirketinin ilaç şirketine yönelik fiyat hedefini yükseltmesi sonrasında yüzde 1.3 değer kazandı.

Topix endeksi, yüzde 0.1 düşerek Tokyo saati ile 12:47’de 1,268.95 puan oldu ve yüzde 3.3 oranı ile 18 Nisan’da biten periyottan bu yana en büyük haftalık kazanca ilerliyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.1 gerileyerek 15,297.65 puana indi. Yen dolar karşısında, yüzde 0.1 düşüş ile 102.51 seviyesine geldi. Standard & Poor’s 500 Endeksi, dün yüzde 0.4 artarak iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Tokyo merkezli Shinkin Asset Management Co. şef fon müdürü Naoki Fujiwara, “Kar satışı gerçekleştiğini görüyoruz. Şu an için herhangi bir yurtiçi katalizör bulunmuyor. Bu yüzden bir süre için yatırımlar bekle-gör modunda olacaklar” dedi.

S&P 500 endeks vadelileri yatay bir seyir izlerken, dün Ukrayna’daki krizin tırmanmayacağı söylentilerinin beklentilerin altında kalan istihdam verisinin gölgede bırakması ile yükseliş sağlamıştı.