Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, hükümetin ekonomiyi desteklemek yeni adımlar atacağı söylentileri ile üst üste 5. haftada da yükseliş sağlayarak 14 ayın en uzun süreli haftalık kazacını kaydetmeye hazırlanıyor. Teknoloji ve finansal şirketler yükselişlere öncülük etti.

Shenzhen Laiboa High-Technology Co., teknoloji hisselerinin bu hafta sanayi grupları içindeki en büyük haftalık kazancı genişletmesi ile yüzde 7.1 yükseldi.Citic Securities Co. ve Haitong Securities Co., yüzde 1.4 değerlendi. TCL Corp., net gelirinin yüzde 91 artması ile yüzde 9.9 prim yaptı.

Shanghai Composite Endeksi, yüzde 0.8 yükseliş ile 2,223.39 puana ulaştı. Endeks, geötiğimiz beş günde yüzde 1.3 artarak Mayıs 2013’ten bu yana en uzun süreli haftalık kazanç dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Çin’de sanayi üretimi verisinin hükümetin parasal genişlemeye gideceği söylentilerini güçlendirirken Çin hisseleri, enflasyonun geçtiğimiz ay düşüş göstermesi ve beklentilerin altında gelen kredi büyümesinin ardından bu hafta yükseliş sağladı.

Şanghay’da bulunan Zheshang Securities Co. stratejistlerinden Wang Weijun, “Sermaye yeterlilik oranının veya faiz oranının yakın gelecekte düşürülmesi ihtimali oldukça yüksek. Şu an piyasalar politikaların genişletilmesi isteği içerisinde” diye konuştu.

CSI 300 Endeksi, yüzde 0.9 yükselerek 2,357.09 puana ulaştı. Hang Seng China Enterprises Endeksi, yüzde 0.6 arttı. Bloomberg Çin-ABD Endeksi dün yüzde 0.6 geriledi.