Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Enka Grubu, PVC pencere profili imalatı şirketi Pimaş'ı satma kararı aldı. Enka'nın sahip olduğu yüzde 81,2 oranındaki hissenin tamamı 57,7 milyon lira karşılığında Deceuninck'e satılacak.

Enka İnşaat ve Sanayi AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Plaftormu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, devir işlemi Türkiye ve Rusya'daki rekabet kurullarından izin alınmasından sonra gerçekleşecek.

Söz konusu Hisse Alım Sözleşmesi'nin dün imzalandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şirketimizin 22.08.2014 tarihinde yaptığı yönetim kurulu toplantısında, yapılan müzakereler sonucu, şirketimizin, yüzde 81,23 oranında hissedarı olduğu Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri AŞ'de (Pimaş) bulunan hisselerinin tamamının Deceuninck NV'ye devredilmesi yönetim kurulumuzun gündemine getirilmiştir.

Şirketimizin, Pimaş'ta sahip olduğu toplam yüzde 81,23 oranındaki hissesinin Deceuninck NV'ye satışını teminen şirketimiz ile Deceuninck NV arasında Hisse Alım Sözleşmesi'nin imzalanmasına ve devir işlemi için gerekli olan Türkiye'deki ve Rusya'daki rekabet kurulları izinlerinin alınması şartına bağlı olarak Pimaş'ın yüzde 81,23 oranındaki hissesinin 57 milyon 673 bin 300 TL bedelle Deceuninck NV'ye devredilmesine karar verilmiştir."