Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Doğan Yayın Holding'in, Doğan Şirketler Grubu Holding tarafından devralınarak birleştirilmesi işlemi kapsamında ayrılma hakkı kullanımı tamamlandı.

Doğan Yayın Holding AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, birleşme işlemi kapsamında, ayrılma hakkı kullanım süresi 22 Ağustos 2014 saat 17:00'da sona erdi ve ayrılma hakkı kullanımı tamamlandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şirketimizin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde hakim ortağımız Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ tarafından 'devir alınması' suretiyle, Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ bünyesinde birleşilmesi işlemi kapsamında 11 Ağustos 2014 tarihinde başlayan 'Ayrılma Hakkı Kullanım Süresi' 22 Ağustos 2014 saat 17:00'da sona ermiş olup, ayrılma hakkına sahip ortaklarımızdan, ayrılma hakkını kullanmayı tercih eden ortaklarımızın sahip olduğu 141.944.646,451 adet pay, ayrılma hakkına konu edilmiştir.

Ayrılma hakkı kullanımı dışında kalan şirketimiz payları ise birleşme kapsamında Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ'de yapılacak sermaye artırımına ilişkin 'ihraç belgesi'nin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylamasını müteakip, daha önce detaylı olarak da kamuya açıklandığı üzere, Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ payları ile değişime tabi tutulacaktır. Pay sahiplerimizin, birleşme işlemi ile ilgili olarak, şirketimiz ve/veya Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ tarafından KAP vasıtasıyla yapılacak ve eş zamanlı olarak da Kurumsal İnternet Siteleri'ne (www.dyh.com.tr ; www.doganholding.com.tr) konulacak Özel Durum Açıklamaları'nı ve/veya duyuruları anlık olarak takip etmeleri gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz."

AA