Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:26'da güncellendi)

Yen, Rusya ile Ukrayna gerginliğinin tırmanmasının güvenli liman talebini artırması ile, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kazanıyor.

Japon yeni, ABD ekonomisinin 2. çeyrekte beklentinin üstünde arttığını gösteren bir rapor ile, dolar karşısında kazancını azalttı. Yen Ukrayna Devlet Başkanı'nın güvenlik kurulunu toplamasının ardından, dolar karşısında değer kazanırken, Rus rublesi geriledi. Euro, Almanya'da enflasyonun yavaşlamasının sonrasında dolar karşısında 11 ayın en düşüğüne yaklaşırken, İsveç kronası perakende satışların gerilemesinin ardından euro karşısında 8 ayın en sert düşüşünü kaydetti.

Londra'da bulunan Monex Europe Ltd. piyasa analiz biriminin başındaki Eimear Daly konuya ilişkin " Piyasalar sonunda toparlanıyor ve riskten kaçışa yöneliyor. Ukrayna eğer savaşı kazanmak istiyorsa bunu bir an önce yapmalı, bu durum da aylarca sürebilecek hareketliliğin bizi beklediği anlamına geliyor" dedi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.1'lik yükselişle New York saati ile 11:08'de 103.76 oldu. Yen euro karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak 136.69 oldu. Euro dolar karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek, 1.3173'ü gördü.

(18:26'da güncellendi)