Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin ticaret ve hizmet endekslerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 azalırken, takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 10,3 artış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi 2014'ün ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4, takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi de geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,5 arttı.

İkinci çeyrekte mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4, takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksinde ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,7 artış gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi, söz konusu dönemde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,8, takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi de geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,9 artış gösterdi.

AA