Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyanın en büyük veri sağlayıcılarından Bloomberg'ün Kurucusu Michael Bloomberg, son altı yıldır şirketin başından bulunan Dan Doctoroff'un yerine şirketin başına geçiyor

Bloomberg, 8 ay önce New York Belediye Başkanlığı süresinin bitmesinin ardından şirkete yönetici olarak geri dönmeyi planlamadığını açıklamıştı. Belediye Başkanlığı görevinin ardından şirkette büyük zaman geçirdiği belirtilen Bloomberg'ün haber bölümünden resmi verilere kadar birçok alanda hedefleri olduğu kaydediliyor.

Öte yandan 6 yıl boyunca şirketin yönetimini üstlenen Dan Doctoroff ve Michael Bloomberg'ün açıklamalarından ikilinin şirkette aynı anda kalamayacaklarını fark ettikleri anlaşılıyor. Dan Doctoroff, The New York Times'a yaptığı açıklamada "Bloomberg şirkette daha fazla zaman geçirmek istedi. Sonra daha fazla zaman geçirdi ve görünen o ki durumlar değişti" diye konuştu. Bloomberg ise Doctoroff'un ayrılmasının kendisi ve şirketi için üzücü olduğunu, ancak bu kararını anladığını açıkladı.

Eylül 2008'de finansal krizden yalnızca 6 ay önce göreve başlayan Dan Doctoroff, aradan geçen sürede şirketin cirosunu 5.4 milyar dolardan 9 milyar dolara yükseltti. Yaklaşık yıllık 20 bin dolarlık ücreti olan terminal üyeliklerini de 273 binden 321 bine yükseltti. Bu dönemde editör ve muhabir sayısı ise 500 kişi arttı. Üstelik bu gelişmeler finansal sektörün küçüldüğü bir ortamda başarıldı.