Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmesi için imalat sanayinin mevcut büyüklüğünden çok ileriye taşınması gerektiğini söyledi.

Dinçer yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, "sanayinin milli gelirden aldığı payın artırılması gerektiği" konusundaki sözlerine katıldıklarını ifade etti.

Türkiye'de imalat sanayinin ekonomideki payının azaldığını belirten Dinçer, şöyle devam etti:

"Türkiye'de imalat sanayinin ekonomideki aldığı pay geriledi. Bu, öteden beri TÜSİAD'ın işaret ettiği bir konudur. Babacan'ın görüşlerine katılıyoruz ama inşaat sektörüne yatırım yapan iş adamlarına herhangi bir olumsuz görüş bildirmemiz söz konusu değil. Fırsat neredeyse iş adamı yatırımını oraya yapar" ifadesini kullandı.

İmalat sanayinin gerilemesinin, Türkiye'nin 2023 hedefleriyle çeliştiğini belirten Dinçer, "Rantla olan büyüme, doğal olarak sürdürülebilir büyümeye zarar getirecektir. İmalat sanayinin ekonomideki payının giderek azaldığını öteden beri işaret ettik" dedi.

Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmesi için imalat sanayinin mevcut büyüklüğünden çok ileriye taşınması gerektiğini belirten Dinçer, "Toplam faktör verimliliğini arttırmamız gerekir. Eğitim, teknoloji bileşenlerini verimlilik içerisinde daha yüksek noktaya taşımalıyız. İmalat sanayiyi ciddi şekilde dönüştürmemiz gerekir. Babacan'a katılıyoruz ve bu alandaki adımlarını bekliyoruz" diye konuştu.