Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:37'de güncellendi)

WTI ve Brent petrol fiyatları, ABD'de istihdamın beklentilerin altında kalması ve Ukrayna'da ateşkes sağlanmasının ardından, haftalık kayba hazırlanıyor.

İki gösterge petrol türü de haftalık kayıplara yaklaşıyor. ABD'de tarım dışı istihdam Ağustos'ta beklentilerin oldukça altında kaldı. Ukrayna'da hükümet ile isyancılar yerel saat ile 18'de başlayan ateşkes konusunda anlaştı.

Ekim vadeli WTI petrol kontratları, Nymex elektronik işlemlerde 98 sent düşerek New York saati ile 13'te varil başına 93.47 dolardan işlem gördü. Kontrat bu hafta yüzde 2.6, yıl genelinde yüzde 5 aşağıda seyrediyor.

Ekim vadeli Brent petrolü kontratları, Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 88 sent gerileyerek varil başına 100.95 dolardan alıcı buldu. Fiyatlar bu hafta yüzde 2.2 aşağıda seyrediyor. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.48 dolar seviyesinde.

ABD'de tarım dışı istihdam, şirketlerin talep olasılıklarını hesaplaması ile Ağustos'ta beklentinin altında artarken, iş gücü piyasasında son dönemdeki ivmenin duraksadığını ortaya koydu. Tarım dışı istihdam 142,000 artış gösterirken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 230,000 artış olacağı yönündeydi. Temmuz ayı istihdam rakamları yukarı yönlü revize edilerek 212,000 artış olarak bildirildi.

(21:37'de güncellendi)