Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul'da ağustos ayında 64 milyon dolarlık net satış yaparken, yıl başından bu yana gerçekleştirilen net alış 1 milyar 622 milyon dolar oldu.

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre yabancı yatırımcılar ağustos ayında 64 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi. Analistler, yabancıların, temmuz ayındaki 504 milyon dolarlık net alışlarının ardından ağustos ayında satış tarafına geçmeleriyle ilgili olarak özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentilerden daha erken faiz artırımına gidebileceği endişelerinin dolara olan talebi artırmasından kaynaklandığı belirtiyor. Ağustos ayındaki sınırlı çıkış ile birlikte yabancılar yıl başından bu yana toplam 1 milyar 622 milyon dolarlık net alım gerçekleştirmiş oldu.

- BIST 100 endeksi yabancı işlemleriyle yön bulmaya devam ediyor

BIST 100 endeksi ağustos ayında net satış tarafında olan yabancı yatırımcıların etkisiyle aylık bazda yüzde 2,24 düşüş kaydetti. 2014 yılında ocak, haziran ve ağustos aylarında net satış yapan yabancılar, diğer 5 ayda ise net alış gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi de aylık bazda yabancıların net satış yaptıkları aylarda düşüş kaydederken, alım yaptıkları 5 ayda ise yükseliş kaydetti.

- Yabancılar ağustosta en fazla Türk Hava Yolları aldı

Ağustos ayında net 64 milyon dolarlık satış yapan yabancı yatırımcılar temmuz ayında 504 milyon dolarlık alış gerçekleştirmişti.

Yabancıların ağustos ayında en fazla alım yaptıkları hisseler sırasıyla Türk Hava Yolları, Pegasus, Koç Holding, Vakıfbank ve Tekfen Holding olurken, en fazla satış yaptıkları hisseler ise Turkcell, İş Bankası (C), Ereğli Demir Çelik, Enka İnşaat ve Garanti Bankası oldu.