Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Albaraka Türk ve Kuveyt Türk'ün eşit ortaklığıyla kurulan Katılım Emeklilik faaliyetlerine başladı.

Türkiye'de ilk faizsiz hayat sigortası hizmetini sunan Katılım Emeklilik, bireysel emeklilik ve hayat sigortası lisansını aynı anda alan tek sigorta şirketi oldu.

Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Katılım Emeklilik'in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Albaraka Türk ve Kuveyt Türk'ün Türkiye'de katılım bankacılığının öncüsü olduklarını, Katılım Emeklilik ile de yine bir ilke imza attıklarını söyledi.

Katılım Emeklilik'in iki katılım bankasının ortak kurduğu ilk bireysel emeklilik ve hayat sigorta şirketi olduğunu belirten Yahşi, "Yüzde 50 yüzde 50 eşit pay sahibi olarak kurduğumuz Katılım Emeklilik, sektörümüze ve ülkemize katkıda bulunacaktır" dedi.

Yahşi, bugün itibariyle hem Albaraka Türk'ün hem de Kuveyt Türk'ün Türkiye genelindeki yaklaşık 500 şubesinde, icazeti alınmış bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerinin müşterilerin hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Katılım Emeklilik'in müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacağını dile getiren Yahşi, "Faizsiz emeklilik ve sigortacılık alanında duyulan ihtiyaca eksiksiz bir cevap verecek ve genel olarak sektör için sağlam bir alternatif olacak. Bu alanda ciddi bir boşluğun olduğunu görüyoruz. Özellikle Türkiye'de iç tasarrufları artırma noktasında ciddi bir işlev göreceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Yahşi, Türkiye'de ilk faizsiz hayat sigortası hizmetini sunan Katılım Emeklilik'in bireysel emeklilik ve hayat sigortası lisanslarını aynı anda alan tek sigorta şirketi olduğunu da sözlerine ekledi.

- "Faiz hassasiyeti olan geniş bir kesim var"

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ise Katılım Emeklilik'in, Kuveyt Türk ve Albaraka Türk'ün güç birliğinden doğduğunu belirterek, "Biz, 2 artı 2'nin 4'ten daha fazla ettiğini, güç birliğinin yapılan işe bereket getirdiğini bilerek hareket ettik" dedi.

Katılım Emeklilik'in, faaliyetlerini bağımsız olarak sürdüren iki bankanın yüzde 50 yüzde 50 eşit ortaklığıyla kurulduğunu anlatan Uyan, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için her sektörün kendi üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. 2023 için bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğünün 6 trilyon liraya ulaşması, bunun içinde de katılım bankacılığının payının en az yüzde 15 olması hedefleniyor. Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün büyüklüğünün ise 400-410 milyar lirayı bulması amaçlanıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bireysel emeklilik ve hayat sigortası hizmeti almak isteyen ve faiz hassasiyeti olan geniş bir kesim olduğuna işaret eden Uyan, "Katılım Emeklilik'in kuruluş sermayesinden itibaren faizsiz ve sunduğu her hizmette Danışma Kurulumuzun onayını alan bir şirket oldu. Kuveyt Türk ve Albaraka Türk olarak güçlerimizi birleştirerek ortaya çıkardığımız sinerjiyle daha fazlasını başaracağımıza, hem sektöre hem ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağımıza inancımız tam" diye konuştu.

Uyan, Katılım Emeklilik olarak hedeflerini, 5 yılda 500 bin katılımcıya ve 1 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşmak ve emeklilik sektöründe ilk 10'da yer almak olarak belirlediklerini de kaydetti.

- "Faizsiz sigortacılıkta beklentilere eksiksiz cevap veren güçlü bir alternatif"

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek de her iki banka bünyesinde oluşturdukları ekiplerin 2010 yılından bu yana emeklilik ve hayat sigortası sektörüne aşina olmasının kendilerine büyük bir avantaj sağladığını dile getirdi.

Sincek, yapılan her çalışmanın ve hazırlanan tüm ürünlerin katılım esaslı finans kurallarına uygunluğunun İslami finans konusunda uzman olan Prof. Dr. Hamdi Döndüren ve Mehmet Odabaşı'nın yer aldığı Danışma Kurulu tarafından denetlendiğini ve onaylandığını aktardı.

Katılım Emeklilik'in kuruluş sermayesinden itibaren faizsiz olduğunu ve her türlü faaliyetinde uluslararası İslami finans prensipleri çerçevesi içerisinde hareket ettiğini vurgulayan Sincek, şunları kaydetti:

"Katılım Emeklilik, bu özellikleriyle faizsiz sigortacılık konusunda beklentilere eksiksiz cevap veren ve müşterilerimizin huzurla değerlendirebileceği en güçlü alternatiftir. Katılım Emeklilik olarak faizsiz finans araçlarını kullanarak müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini katılım, paylaşım ve güven anlayışıyla karşılıyoruz. Etik ilkeler ve prensipler doğrultusunda müşterilerimizin hayat sigortaları ve emeklilik ürünleri ile finansal hedeflerine güven ve huzur içinde ulaşmasına yardımcı oluyoruz.

Hedefimiz, faizsiz emeklilik ve hayat sigortaları alanında Türkiye'nin lider şirketi olmak. Müşterilerimize sunduğumuz ürünlerimiz BES, Kredi Hayat Sigortaları ve Ferdi Kaza Sigortaları olmak üzere üçe ayrılıyor. BES olarak Bireysel Emeklilik Planları ve Grup Emeklilik Planları; Hayat Sigortası olarak Azalan Teminatlı Kredi Hayat Sigortası ve Ferdi Kaza Sigortası ürünlerimiz bulunuyor. Finansal farkındalığın her geçen gün önem kazandığı ülkemizde Katılım Emeklilik olarak, toplumumuzda finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmeyi ve tasarruf bilincini artırmayı hedefliyoruz."

Sincek, ilk 5 yılda 500 bin katılımcıya ulaşma ve emeklilik sektöründe ilk 10'da yer alma hedeflerinin sahip olunan potansiyel ve sektörün gelişim yönü dikkate alındığında ulaşılabilir ve gerçekçi olduğunu da ifade etti.

AA