Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin’de enflasyonun beklentilerin altında kalması ile hükümetin teşvikleri artıracağı spekülasyonlarının desteklenmesinin ardından Çin hisseleri ralli yapması ile yükseliyor.

Çin’in en büyük metal üreticisi Jiangxi  Copper Co., Hong Kong’ta yüzde 1.2 prim yaptı. SK Holdings Co., hisse senedi geri alımı yapılacağını açıklamasının ardından Seul’da yüzde 7.5 değer kazandı. Sony Corp. yüzde 2.9 değerlenerek yenin 2008’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesi ile Japon ihracatçılarındaki yükselişlere öncülük etti. Myer Holdings Ltd., Avustralya’da perakendecilerin yıllık karlarının beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 9.1 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1’den az gerilemesinin ardından yüzde 01 artarak Hong Kong saati ile 12:16’da 146.92 puan oldu. Endeks, yatırımcıların Fed’in gelecek hafta yapılacak toplantısı öncesinde ABD’nin para politikası görünümünü değerlendirmeleri ile geçtiğimiz 5 gün içinde yüzde 1.6 geriledi. Çin’de Şanghay Bileşik Endeksi, 6 Mart’tan bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

IG Investment Ltd. portfolyo yöneticilerinden Benjamin Tam, “Büyümenin yavaş görünümünü sürdürmesi ile hükümetin önlem açıklamalarını gerçekleştirmesini bekliyoruz. İnsanlar, yakın dönemde ek teşvikler olacağı yönünde spekülasyon yapıyorlar” diye konuştu.