Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı geliştirip, ithal kaynaklarımızı yerli hale getirmeye çalışacağız" dedi.

Yıldız, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "5. Türkiye Enerji Zirvesi"nin açılışında, şuan Türkiye'de değişim ve dönüşümü yönettiklerini belirtti.

Kamunun, yerini özel sektöre bıraktığını vurgulayan Yıldız, "Bu süreçte biz denetim mekanizması olacağız" dedi.

Enerji sektörünü, refah seviyesini artıracağı için çok önemsediklerini dile getiren Yıldız, "Bu değişim ve dönüşümü salondaki arkadaşlarımızla yönetiyoruz. Birimizin emeğinin eksik olması halinde hepimizin gayreti boşa düşeceği bir sektördeyiz. O yüzden herkes üzerine düşeni yerine getirmeli" diye konuştu.

Yıldız, merkezi ve yerel yönetimlerden birbirinden ayrılmadan güçlü çalışmalar yapmasını istedi.

Değişimi gerçekleştirirken kamu zihninin küçültülmemesi gerektiğinin altını çizen Yıldız, şunları kaydetti:

"Kamu aksine büyütecek, özel sektöre düşük ve yüksek kar vermeyecek. İşler makul karlarla yürütecek. Enerji sektörümüz hızla büyüyor. Bunu özel sektör büyüttü, kamu ise önünü açtı. Özel ve kamu eş zamanlı çalışmazsa bu büyüme sağlıklı olmaz. 2 yıldan beri tüketimde daha fazla arzın olduğu ülke haline geldik. Bu ülkede siyasi istikrar test edilmeye çalışıldı ama hamdolsun bu bir parti veya iktidar işi değil. Bu Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayacak ülkeyi oluşturmaktır. Yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı geliştirip, ithal kaynaklarımızı yerli hale getirmeye çalışacağız. Ekonomik sınırlarımızı geliştireceğiz. Yeni Türkiye'den kastımız da budur."

AA