Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, dün 6 yılın en yükseğinden kapanış yapmasının ardından ihracatçıların yenin zayıflaması ile yükselmesi ve inşaat şirketlerinin düşüşlere öncülük etmesi ile dalgalanıyor.

Sony Corp., yenin dolar karşısında kayıpları genişletmesi ve Walt Disney Co. ile 21st Century Fox Inc.’in Japon şirketinin kurmayı planladığı internet televizyonu hizmetine program sağlamak üzere görüşmeler yaptığı açıklaması ile yüzde 1.8 prim yaptı. Astellas Pharma Inc., ABD hükümetinin kanser tedavisinde kullanılmak üzere yeni bir ilacın kullanılmasına onay vermesinin ardından kazançları genişleterek yüzde 2.9 yükseldi. İnşaat şirketlerini takip eden 33 Topix sanayi grubu içindeki en büyük düşüşü kaydetti.

Topix, yüzde 0.4 yükselmesinin ardından yüzde 0.2 gerileyerek Tokto saati ile 14:04’te 1,309.26 puana geldi. Endeks bu hafta yüzde 1.3 yukarıda seyrediyor. Nikkei 225 Stock Average bugün yüzde 0.1 düşüş ile 15,898.64 puana geriledi. Yen dolar karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek 107.24 yen seviyesine geldi.

Nomura Holdings Inc. hisse senedi stratejistlerinden Juichi Wako, “Japonya hisseleri yükselmeye devam etti ve teknik seviyelerde aşırı ısınma olduğu yönünde bir atmosfer hakim. Kar satışı olması yüksek ihtimal dâhilinde” dedi.