Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin kredi verisinin Asya’nın en büyük ekonomisinin zayıfladığına işaret etmesi ile dört buçuk yılın en uzun süreli kayıp dönemini kaydetmeye ilerliyor.

Çin’in en büyük kıyı petrol üreticisi Cnooc Ltd. Hong Kong’ta yüzde 1.9 geriledi. Woori Finance Holdings Co., BNP Paribas SA’nın Güney Kore banka grubunun notunu düşürmesi ile yüzde 2.1 değer kaybetti. Japon bira üreticisi Asahi Group Holdings Ltd., bira satışlarının geçtiğimiz ay düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 1.3 geriledi. Sony Corp., Walt Disney Co. ve 21st Century Fox Inc.’in Japon şirketinin kurmayı planladığı internet televizyonu hizmetine program sağlamak üzere görüşmeler yaptığı açıklaması ile yüzde 1.8 prim yaptı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek Hong Kong saati ile 10:26’da 145.96 puan oldu ve düşüşü 7. güne taşıyor. Endeks, yatırımcıların ABD para politikası ve Çin ekonomik verilerini değerlendirmeleri ile bu hafta yüzde 1.7 aşağı indi.

Perpetual Ltd. yatırım piyasaları araştırma müdürü Matthew Sherwood, “Yatırımcılar değerlemelerin yükseldiği bir piyasada tedirgin oluyorlar. Asya şuan büyüme hızını korumak için çabalıyor. Çin ekonomisi ise yavaşlamaya devam edecek ve bu durum Asya finans piyasalarındaki ivmeyi düşürmeye başlıyor” dedi.