Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, ABD’de işsizlik maaşı başvurularının gerilemesi, yenin dolar karşısında 6 yılın en zayıf seviyesine düşmesi ve İskoçya’nın bağımsızlığı reddetmesi ile 2. haftalık kaybı azaltıyor.

Toyota Motor Corp. Tokyo’da yüzde 1.1 değer kazanarak endeksteki yükselişe en büyük katkıyı sağladı. IHI Corp., Credit Suisse Group AG’nin şirketin hisse senedi notunu yükseltmesinin ardından yüzde 4.9 prim yaptı. Alacer Gold Corp., OceanaGold Corp.’un şirketle birleşme görüşmeleri yapıldığını açıklaması ile Sidney’de yüzde 10 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 artarak Hong Kong saati ile 12:50’de 144.53 puana geldi. Endeks, Çin sanayi üretiminin 2008’den bu yana en zayıf büyümeyi göstermesinin dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin hız kaybettiğine işaret etmesinin ardından bu hafta yüzde 0.9’luk kayba ilerliyor.

Craigs Investment Partners Ltd. yöneticilerinden Mark Lister, “Piyasa gelecek yılın ortalarına doğru yükseliş gösterebilir. Merkez bankalarının hala oldukça destekleyicisi olması, ekonomik büyüme toparlanmasının ılımlı ilerlemesi ve kazanç büyümelerinin çoğu bölgede yeterli görünmesi ile hisse senetlerinin başka bir seçeneği bulunmuyor” şeklinde konuştu.

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları 36,000 gerileyerek 13 Eylül’de biten dönemde 280,000’e düştü. Bloomberg anketine katılan 52 ekonomistin tahmin medyanı 305,000’e düşüş görüleceği yönünde seyrediyordu.