Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD'nin en büyük otomotiv firmalarından General Motors'un (GM) ürettiği araçlardaki kontak anahtarı hatasıyla bağlantılı kazalarda en az 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

GM'in avukatı Kenneth Feinberg, yaptığı yazılı açıklamada, şirkete ölüm olayları çerçevesinde 143 tazminat başvurusunda bulunulduğunu, bunlardan 21'ine tazminat ödeneceğini belirtti.

Feinberg, yaralanmalarla ilgili bulunulan tazminat talebi sayısının 532'ye ulaştığını, şu ana kadar 16 kişinin tazminata hak kazandığını aktardı. Bir GM yetkilisi ise incelemesi süren başvurulardan bazılarının tazminat için geçerli şartları taşımadığını ileri sürdü.

GM, daha önce kontak anahtarı bağlantılı kazalarda ölen kişi sayısının 13 olduğunu duyurmuştu. Ancak daha sonra, firma tarafından görevlendirilen ve bağımsız uzmanlardan oluşan tazminat komisyonu, ölü sayısının firmanın belirttiği gibi 13 değil, 19 olduğunu tespit etmişti.

GM her bir ölüm olayı için en az 1 milyon dolar ödeyecek. Ayrıca ölen kişinin hayatta kalan eşi ve bakmakla yükümlü olduğu her bir birey için de 300 bin dolar tazminat ödenecek.