Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, sanayi şirketleri ve enerji üreticileri öncülüğünde yükselişi ikinci güne taşıyor.

Metallurgical Corp. of China Ltd. yüzde 9.9 yükselirken, Wintime Energy co. yüzde 5.4 değer kazandı. China Coal Energy co. ise Hong Kong'ta 4 Ağustos'tan bu yana en dik kazancı kaydediyor.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 gerilemesinin ardından yüzde 0.5 yükselerek yerel saat ile 11:12'de 2,321.90 puan oldu. Hang Seng China Enterprises Endeksi iki ayın en düşüğünden yüzde 0.6 yükseldi. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'de karışık veriler gelmeye devam ederken, direkt yabancı yatırımların dört ayın en düşüğüne gerilemesi ve konut fiyatlarının iki şehir hariç bütün şehirlerde gerilemesinin ardından dün imalat sanayi göstergesinde beklenmedik bir artış görüldü.

ABD Amro Private Banking Asya hisseleri araştırma şefi Daphne Roth, "Çin için hala iyimseriz. Bazı makro veriler karışık geliyor bu nedenle büyük bir yavaşlama konusunda endişeler var ve hükümet büyük bir teşvikte bulunmayacağını belirtti. Ekonomik büyümenin hükümetin beklediği gibi yüzde 7-7.5 seviyelerinde olacağını bekliyoruz" dedi.

Hang Seng Endeksi China Mobile Ltd. ve AIG Group Ltd. liderliğinde yüzde 0.8 ilerleme kaydetti.

Goldman Sachs Group Inc. Çin ekonomik büyüme tahminlerini 2015 yılı için yüzde 7.6'dan yüzde 7.1'e düşürürken, bu yıl için tahminini değiştirmeyerek yüzde 7.3'te bıraktı.