Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yendeki yükseliş ve Ortadoğu'daki çatışmaların artması ile ABD hisselerini takip ederek gerilerken, Topix endeksi son yedi haftanın en dik düşüşüne ilerliyor. Japonya'da dün piyasalar resmi tatil nedeniyle kapalıydı.

Nomura Holdings Inc. yüzde 2.4 gerilerken, Yokohama Rubber Co. ise yatırım oranının Citigroup Inc. tarafından düşürülmesi sonrasında yüzde 3.7 değer kaybetti. Daiei Inc., Aeon Co.'nun şirketi satın alacağı yönündeki haberler ile yüzde 17 tırmandı. Makine üreticisi Amada Co., şirketin işletme karının tahminleri aşacağını öngören bir rapor üzerine yüzde 2.4 değer kazandı.

Topix endeksi yüzde 0.6 gerileyerek Tokyo saati ile 12:44'te 1,323.47 puana düşerken, yükselen üç hisseye karşılık beş hisse değer kaybetti. Endeks 8 Ağustos'tan bu yana en dik düşüşe hazırlanıyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.4 geri adı matarak 16,140.79 puan oldu. Yen, Euro Bölgesi'nde imalat sanayinin yavaşlaması ile dolar karşısında yüzde 0.2 prim yaparak 108.63 seviyesine geldi.

Suriye'de IŞİD güçlerine karşı ABD öncülüğünde yapılan hava saldırıları, altın ve ABD Hazine tahvillerindeki kazançları ateşledi. ABD ve Arap müttefikleri, Irak ve Suriye'de bazı toprakları ele geçiren IŞİD'in avantajlarını tersine çevirmeyi amaçlıyor. Pentagon'dan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn'in 14 IŞİD hedefinin vurulmasına katıldı ya da destek olduğunu bildirdi.