Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:43'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, değerlemelerin Haziran’dan bu yana en düşük seviyesine gerilemesinin yatırımcıları çekmesi ile bu ay 4. kez yükseliş gösteriyor. Rusya rublesi 3 haftanın en büyük kazancını kaydetmeye hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 artarak Londra saati ile 11:51’de 1,035.30 puan oldu. Endeksin 14 günlük RSI’ı üst üste 3. günde de 30’un altında işlem gördü. Bu durum bazı analistler için yükseliş geçileceğine işaret ediyor. Citic Securities Co., verilerin Çin’de yatırımların daha fazla sermaye hesabı açtığını göstermesi ile Hong Kong’ta yüzde 5.7 prim yaptı. Ruble yüzde 0.7 değerlenirken, finans hisselerinin yükselişleri hızlandırması ile Micex Endeksi yüzde 1.1 arttı.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi dün 12 aylık tahmini gelirlerin 10.9 katı değerleme kaydederek Haziran ayındaki düşük seviyesine indi. Çin hisseleri, geçtiğimiz hafta doğrudan yabancı yatırım ve emlak sektörü verilerinin düşük gelmesinin ardından imalat PMI’ının beklentileri aşması ile yükselişi 2. güne taşıdı.

Londra’daki Capital Economics kıdemli ekonomisti William Jackson, “Çin’de açıklanan son veriler geçen hafta yaşanan hayal kırıklığını dengeleyebilir. Ayrıca Ukrayna’daki tansiyonun hafiflediği sinyali veren gösterge bulunuyor” dedi.

(15:43'te güncellendi)