Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların 3 aydan bu yana ilk kez yükselmesi beklenen 1. el konut satışları verisini beklemeleri ile yatay seyrederek Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin 3 günlük düşüşü sonlandıracağına işaret ediyor.

Bed Bath & Beyond Inc., çeyrek dönem kar ve satışlarının analist beklentilerini aşmasının ardından New York Borsa öncesi işlemlerde yüzde 7 ralli yaptı. Apple Inc., iPhone ve iPad için olan son yazılım güncellemelerinin uygulamaların daha sık arıza vermesine yol açması ile hareketlenebilir.

Aralık’ta vadesi dolan S&P 500 endeks vadelileri yüzde 0.1 yükselerek Londra saati ile 10:24’te 1,975.1 puan oldu. Endeks, hükümetin şirketlerin vergi tasarrufu amacıyla birleşmelerinin önüne geçen bir plan açıklaması  ve ABD’nin IŞİD’e karşı Suriye’de hava saldırıları düzenlemesi ile dün yüzde 0.6 geriledi. Dow Jones Industrial Average kontratları 20 puan veya yüzde 0.1 artış ile bugün 16,983 puan seviyesinde.

Londra’daki Commerzbank AG küresel hisse senetleri ekonomistlerinden Peter Dixon, “Dışsal faktörlerden dolayı oluşan endişe seviyeleri ortadan kalksa da piyasayı bu temellere odaklanmaya zorluyor. Şu an için büyümenin yavaşladığı bir dünyadayız. Hisse senetlerinin tartışmaya açık bir şekilde aşırı değerlenmesi yatırımcıların kar satışı yapması için fırsat oluşturuyor” yorumunda bulundu.

ABD Ticaret Bakanlığının bugün yapacağı açıklama öncesinde Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı birinci el konut satışlarının iki aylık düşüşün ardından Ağustos ayında yıllık bazda 430,000’e yükseldiğini yönünde seyrediyor.