Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100 ) endeksi, günü dünkü kapanışına göre 41,72 puanlık yükselişle 74.632,42 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,06 değer kazandı, toplam işlem hacmi 3,6 milyar lira oldu. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 0,77 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,37 yükseldi.

Analistler, 75.000 puanın altında teknik göstergelerin zayıf kalmaya devam ettiğini ve endeksin 74.500 desteğinin üzerinde tutunma çabası içerisinde olduğunu kaydederek, bu seviyenin kırılması durumunda 72.500'e doğru geri çekilmeler yaşanabileceğini belirtiyor.

Gelecek hafta yurt içinde ağustos ayı dış ticaret, eylül ayı enflasyon verilerinin ve Hazine ihalelerinin izleneceğini ifade eden analistler, yurt dışında ise başta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik oranı olmak üzere küresel ölçekte açıklanacak eylül imalat sanayi satın alma yöneticileri (PMI) verilerinin izleneceğini, olası yukarı hareketlerde 76.500'ün önemli direnç seviyesi olduğunu vurguluyor.

- Bank Asya bugün 2 kez işleme kapatıldıktan sonra "Gözaltı Pazarı"na alındı

Bank Asya paylarının işlem sırası, ilk olarak saat 10.20'de yapılan açıklamayla geçici olarak işleme kapatılıp, saat 10.35'de yeniden işleme açıldı. Ardından, Bank Asya paylarının işlem sırası, saat 11.12'de yapılan açıklamayla gün içinde 2. kez geçici olarak işleme kapatıldı ve 11.40'ta yeniden işleme açıldı. Bu arada, 14.04'te yapılan yeni bir açıklamayla, Bank Asya paylarının "Gözaltı Pazarı"na alındığı bildirildi.

Gözaltı Pazarı, şirketlerin izleme ve inceleme kapsamına alınması durumlarında sürekli gözetim, denetim ve izleme ortamında, yatırımcıların devamlı ve zamanında bilgilendirilmesini sağlayacak önlemlerle birlikte, hisse senetlerinin Borsa bünyesinde işlem görebilmesi sağlayarak, sözkonusu şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapmış tasarruf sahiplerine likidite olanağı sunuyor.

Gözaltı pazarında hisseleri diğer pazarlardan farklı olarak işlem yapmak isteyen yatırımcıların emirleri kapalı ortamda toplanarak, saat 14.15'te ve saat 17.30'da en fazla işlem ağırlığı olan tek fiyattan eşleştiriliyor. Yani sürekli müzayede denilen işlem görme şekli bu pazarda geçerli olmuyor.

AA