Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc.yatırım bankacılarının bireysel hisse ve tahvil alım satımını yasaklayarak çıkar çatışmalarının önüne geçmek için bir kural değişikliğine gitti.

Konuyu doğrudan bilen bir kaynaktan alınan bilgiye göre, New York merkezli firmanın çalışanları, hemen yürürlüğe giren karardan dün haberdar oldular. Aynı kaynak çalışanların ayrıca geçici ve hedge fonlarına da yatırım yapamayacaklarını bildirdi. Çalışanlar daha önce bireysel hisse senetlerinde yatırım yapmak için şirketin onayına ihtiyaç duyuyordu.

Değişiklik eski bir New York Fed denetçisinin Goldman Sachs’a iltimas geçildiği iddialarına ilişkin ses kayıtlarının bir radyoda yayınlandığı güne denk geldi. Eski Fed denetçisi Carmen Segarra Goldman Sachs’ın politikalarında çıkar çatışması olduğuna dair inceleme kararını değiştirmediği için 2012 yılında kovulduğu iddialarıyla geçen yıl New York Fed’e dava açtı. Davada Nisan’da takipsizlik kararı çıksa da, eski denetçi itiraz etti.

This American Life adlı radyo programı Segarra tarafından gizlice kaydedildiği iddia edilen konuşmanın metinlerini yayınladı. Metinde Segarra, Fed çalışanlarının Goldman Sachs’a nasıl kolaylık sağladığını düşüğündüğü anlatıyor.

New York Fed açıklama yaparak Segarra’nın iddialarını reddetti.